Natto K2

Natto K2

Artikkelnummer: 3089
Pris kr
Ord. kr
Rek. kr
Farge
Valgt farge

Produktinformasjon

Natto K2 er god for alle som ønsker å opprettholde en optimal helse og ta vare på skjelettet. Natto K2 er spesielt viktig for menn og kvinner fra 45-års alder.

Natto og vitamin k2

Natto er ekstrakt fra den japanske matretten med samme navn. Dette er en tradisjonell japansk rett som er laget av gjærede soyabønner, ofte en spesiell type kalt natto-soyabønner.


Vitamin K

Vitamin K kommer i to former, K1 og K2. K1 (fyllokinon) er det som er mest kjent som vitamin K, og det vitaminet som hittil har vært mest kjent for sine egenskaper i å hjelpe blod å koagulere. K1 finnes i mørkegrønne grønnsaker som brokkoli, spinat og grønnkål, mens K2 vitamin (MK- menaquinone) finnes mest i fermenterte oster, eggeplomme, og noe i enkelte melkeprodukter, men lite i frukt og grønnsaker.

Mennesker lager ikke K2 vitamin fra grunnen, men kan omdanne for eksempel K1 til noen former av K2 vitamin. Dette utgjør imidlertid en alt for liten mengde K2 vitamin, slik at K2 vitamin må tilføres fra andre kilder.


Natto – fermenterte soyabønner

De viktigste produsentene av K2 vitamin er bakterier. Melkesyrebakterier som finnes normalt i tarmen lager noe, og inntak av fermentert mat vil også være et nyttig bidrag. Vi finner absolutt mest K2 vitamin i den japanske retten Natto, der bakterien Bacillus subtilis danner K2 vitamin under gjæringsprosessen (fermenteringen) av soyabønnene


I områder hvor man spiser natto (fermenterte soyabønner) flere ganger i uka, finnes nesten ikke osteoporose. Man har kommet frem til at det er vitamin K2 i den form den forekommer i Natto K2 som er den viktigste aktive komponenten. Vitamin K2 er viktig for å lage det ”limet” som ”klistrer” mineralene fast i ben. Natto stimulerer celler som danner ben (osteoblastene), og hemmer celler som bryter ned ben (osteoklastene).

 

Natto og vitamin k2 – for benbygningen

I Norge inntar vi forholdsvis lite fermentert mat som inneholder vitamin-K. Derfor kan Natto%u2022k2 være et nyttig tilskudd for personer som ønsker å opprettholde et normalt skjelett. Vitamin K2 bidrar til å bygge og vedlikeholde en normal benstruktur.

 

Sammen med Natto K2 bør man bruke Bio Life Kal:Mag som inneholder benvevets byggesteiner; mineralene kalsium, magnesium og Vitamin-D. Flere japanske studier viser en klar sammenheng mellom K2 nivået i blodet og skjelettstyrke, samt et sunt hjerte og friske blodårer.


Ingredienser: 

Kapsel (gelatin (svin), fuktighetsbevarende middel (glyserol), farge (karamell)), nattlysolje, menaquinon-7-olje (vitamin K2, soyaolje), soyaisoflavoner, nattoekstrakt, fortykningsmidler (bivoks, mono- og diglyserider av fettsyrer), antioksidant (d-alfatokoferol).

 

Produsert i Japan - Not Genetically Modified

 

Dosering:

1 kapsel daglig


Innhold per døgndose:


1 kapsel % av referanseverdi

Vitamin K2 200 mcg 267%

Nattlysolje 134 mg *

Nattoekstrakt 45 mg *

Soyaisoflavoner 50 mg *

* ikke fastsatt


Pakning:

30 kapsler á 400 mg

 

Døgndosen bør ikke overskrides.

Kosttilskudd er ikke en erstatning for variert kost og sunn livsstil.

Bruk av K-vitamin sammen med blodfortynnende medikamenter bør skje i samråd med lege.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

165030N

Lignende produkter